Der skal bruges:

7 bl husblas
½ l piskefløde
2 spsk flormelis
1 dl portvin
50 g finsnittet sukat
50 g rosiner
25 g finsnittet pomeransskal
75 g grofthakkede nøddekærner
Pynt: Overtrækschokolade
Udblød husblasen i koldt vand i 10 min.
Pisk fløden til ikke for stift skum
Udblød rosinerne i portvin
Bland flødeskummet med sigtet flormelis, sukat, pomeransskal, grofthakkede nødder, rosiner og portvin.
Tilsæt den smeltede husblas.
Vend forsigtigt det hele rundt med en dejskraber.
Smør en rund skål med olie, hæld desserten i skålen og glat overfladen. Stil desserten koldt i ca. 2 timer.
Løsn desserten lagns kanten og så dybt som muligt med en skarp, spids kniv. Vend den ud på et serveringsfad.

Bræk chokoladen i stykker og smelt den i vandbad.
Lad chokoladen afkøle lidt, hæld den midt på desserten, smør den ud tilkanten med en kniv, så løber den ned af sig selv.
Stil desserten køligt til chokoladen er stiv, men ikke i køleskab eller træk
Julebombe