Der skal bruges:

¼ kg hakket flæskekød
¼ kg hakket kalvekød
100 g let ristet bacon i små terninger
1 æg
1½ tsk salt
½ tsk peber
½-1 tsk knust timian
½ tsk knust salvie
2-4 fed knust hvidløg
ca. 2 dl tør hvidvin
el/og kraftig lys bouillon
spæk til formen
Farsen røres med ingredienserne i den nævnte rækkefølge. Helst med et par hvil inden al vædet er tilsat.
En ovnfast form beklædes indvendig med lange bånd af tyndt skåret spæk. Lad dem nå godt uden for formen, så de kan lægges over, når farsen er fyldt i.
Farsen skal være ret lind, og den dunkes let sammen i formen. Bages med låg eller aluminiumsfolie over (prik et par huller til fordampning)
Bages ved svag varme (1600) i vandbad ca. 1¼ time.
Grov fransk paté (6 personer)