Øllerne knappes op og hældes på ballonen.
De tomme flasker rengøres straks og gemmes.
Et par af øllerne holdes tilbage og blandes med vand.
Skal bruges til at opløse sukkeret, der skal med i
ballonen.
Der skal kun bruges 3½ kg sukker resten gemmes til
eftergæring.
Når øl og sukker er blandet og kommet på ballon og
der fyldes op med vand til skulderen.
Gæren udrøres i lidt vand og kommes på ballonen.
Ballonen 'lukkes' med gærlås.
Så skulle gæringen gerne gå i gang efter nogen tid.
Stormgæring kan forekomme.
Ballonen stilles et lunt sted.
Når der er godt 1 min mellem hvert blop er det
kommes det sidste ½ kg sukker i øllen (evt rørt ud i
vand). Tappes på flasker - hav ca. 60 flasker klar.
Det er en forholdsvis
stærk øl +10%. Den vil
have godt af at stå mindst
1 md til eftergæring, men
gerne længere.
Bør inden indtagelse
blandes med lys øl i
forholdet 1:1 evt. 1:2.