Der skal bruges:

45 KB hvidtøl
4 kg perlesukker
1 pakke gær
-----

1 25 l ballon med tilbehør
Øllerne knappes op og hældes på ballonen.
De tomme flasker rengøres straks og gemmes.
Et par af øllerne holdes tilbage og blandes med vand.
Skal bruges til at opløse sukkeret, der skal med i ballonen.
Der skal kun bruges 3½ kg sukker resten gemmes til eftergæring.
Når øl og sukker er blandet og kommet på ballon og der fyldes op med vand til skulderen.
Gæren udrøres i lidt vand og kommes på ballonen.
Ballonen 'lukkes' med gærlås.
Så skulle gæringen gerne gå i gang efter nogen tid. Stormgæring kan forekomme.
Ballonen stilles et lunt sted.
Når der er godt 1 min mellem hvert blop er det kommes det sidste ½ kg sukker i øllen (evt rørt ud i vand). Tappes på flasker - hav ca. 60 flasker klar.
Luksus øl
Det er en forholdsvis stærk øl +10%. Den vil have godt af at stå mindst 1 md til eftergæring, men gerne længere.
Bør inden indtagelse blandes med lys øl i forholdet 1:1 evt. 1:2.